21 juni 2019

Steenlegging Pim Mulier Haarlem

Op het raakvlak van land en lucht bouwen we een huis voor dromen en herinneringen

 

Op 20 juni heeft wethouder F.J. Roduner een plaquette ingemetseld bij het nieuwe appartementencomplex aan de Pim Mulierlaan te Haarlem. De bouw van de 59 appartementen van de combinatie ontwikkelaar CRA Vastgoed en Ouwehand Bouw Groep vordert gestaag. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur in het middeldure huursegment.

 

Tijdens een feestelijk moment werd door wethouder F.J. Roduner een plaquette ingemetseld bij de entree. Deze plaquette bevat de inscriptie: "Op het raakvlak van land en lucht bouwen we een huis voor dromen en herinneringen".

 

Bij de honkbalvelden in Haarlem aan de Pim Mulierlaan ontwikkelt CRA Vastgoed (een VB Groep onderneming) uit Eindhoven en bouwt Ouwehand Bouw uit Gorinchem een appartementencomplex met parkeervoorzieningen op maaiveld. De 59 appartementen zijn verkocht aan Amvest. Amvest is voornemens deze appartementen te verhuren in het middeldure huursegment. Het complex naar een ontwerp van Mulleners + Mulleners architecten bestaat uit 10 bouwlagen en is grotendeels opgebouwd in prefab-elementen. De oplevering wordt verwacht september 2019.

 

Aan de bouw ging een lange periode vooraf. In 2007 verkreeg CRA vastgoed de kavel. Aanvankelijk was het doel er een kantoorgebouw te realiseren. Door de vastgoedcrises in de daaropvolgende jaren werden de plannen tijdelijk geparkeerd. Na de crisis bleek voor de locatie meer behoefte te bestaan aan woningbouw dan kantoorruimte. Om woningbouw te kunnen realiseren was een bestemmingplan wijziging noodzakelijk. Nadat alle vergunningen verleend waren kon de bouw op 3 september 2018 snel van start.